מהי קוניזציה של צוואר הרחם?
נשים רבות מופנות באפן עקבי לבדיקות גניקולוגיות תקופתיות לגילוי גידולים סרטניים בצוואר הרחם, זאת באמצעות בדיקת פאפ ייעודית במהלכה נדגמים תאים מאזור הנרתיק של צוואר הרחם. נשים המקבלות תשובה חיובית בנוגע לממצאי בדיקת הפאפ נשלחות לבדיקות מקיפות לבירור התפתחות תאים סרטניים, כאשר הימצאות של תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם ניתנים לטיפול והסרה ממוקדת באמצעות קוניזציה של צוואר הרחם.
קוניזציה מוכרת גם בשם ביופסיית חוט, כיוון בתהליך זה מוסרת מצוואר הרחם רקמה הדומה בצורתה לחרוט. תהליך הקוניזציה שנעשה לצוואר הרחם נחשב לפעולה כירורגית זעירה, והוא מתבצע באמצעות לולאה חשמלית מיוחדת המתחממת ומאפשרת חיתוך והסרה מהירים ופשוטים יותר של התאים החשודים בצוואר הרחם.
כריתת לולאה מצוואר הרחם – שילוב של טיפול אבחנתי וטיפולי
תהליך קוניזציה של צוואר הרחם נחשב להליך בטוח ויעיל המסייע למנוע התפתחות של סרטן צוואר הרחם, זאת הודות לפעולה המשולבת של ההליך המאפשרת לאבחן תאים טרום סרטניים חשודים, ובמקביל לטפל ולהסיר אותם בצוואר הרחם בפעולה מהירה וקצרה. כדי להבטיח אבחון וטיפול מקצועי ומקיף, יש לפנות אל מומחה בתחום הרפואה הגניקולוגית המנוסה בהליכים כירורגיים-זעירים כמו קוניזציה בצוואר הרחם, ומחלות אחרות של צוואר הרחם והאיבר הנשי.
תהליך קוניזציה של צוואר הרחם – למי הוא מתאים?
לרוב נשים שנמצא חשד אצלן להתפתחות תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם מופנות לטיפול כריתת לולאה/קוניזציה, זאת לאחר שעברו בדיקת פאפ תקופתית שהעלתה ממצאים חשודים. אך גם במקרים בהם נשים אובחנו עם שינויים מהותיים בצוואר הרחם ללא בדיקה של משטח צוואר הרחם יופנו לטיפול זה, כאשר מטרת ההליך תהיה לאבחן ולטפל בהתאם בממצאים שיתגלו בתהליך הקוניזציה.
> נשים התעניינו גם במידע על וסטיבוליטיס באתר של פרופסור יעקב בורנשטיין