אולי אתם הנינגה הבאה – טיפוס הרים, איפה להתחיל?
טיפוס הרים הוא אתגר אשר דורש מאמץ רב ותרגול, אבל יש תמורה בעד המאמץ והחוויה אדירה, כזו שלא תשכחו זמן רב. הטיפוס הוא משימה קשה ואסור למי שאינו מיומן בכך לבצע פעולות שעלולות להסתיים באסון. לכן הדרכה צמודה בתחילת הדרך ועד לנקודה מסוימת היא הכרחית, ובחירה במדריכים מוסמכים ובעלי ידע וניסיון תסייע לכם להגשים את החלום ולעמוד באתגר. הבחירה בהדרכה נכונה היא בעלת חשיבות קריטית כי מדובר בעניין שדורש רמת מיומנות ובטיחות גבוהה, ולכן אין טעם לחפש מבצעים והנחות, מחירים זולים וקיצורי דרך. מה שנחשב זול ומזמין עלול לעלות ביוקר.
איך יוצאים לדרך בטיפוס הרים?
אחרי שקיבלתם החלטה לצאת לדרך, מגיע שלב חיפוש ההדרכה. כדאי לפנות רק לחברות שמעסיקות אנשי צוות מוסמכים ומנוסים. בפגישה המקדימה יובהרו לכם הדרישות הבסיסיות וכך תוכלו לדעת אם אתם רוצים ומסוגלים להמשיך, או שעדיף לוותר בגלל מצבכם הרפואי וכדי להימנע מסיכונים מיותרים. טיפוס אפשרי בהרים, מצוקים, קניונים וגם על עצים.
קורס בסיסי אינו דורש ידע מוקדם ונמשך שלושה ימים מלאים. במהלכו נלמדת תנועה בסיסית על סלע ומתרגלים מעבר נחל. תאריך לפי דרישה אפשרי לקבוצות מאורגנות של ארבעה חניכים ומעלה, והיחס בין כמות החניכים למדריכים לא יעלה על 6:1, זהו נתון חשוב מאחר שכל חניך רוצה לקבל כמה שיותר תשומת לב ומענה לשאלותיו.
למידע על הקורס טיפוס בטבע:
https://rockclimbing.co.il/courses/sports-transportation-course/
מהם יעדי הטיפוס האפשריים
היעד המפורסם ביותר לטיפוס הוא כמובן הר האוורסט, אבל פרט אליו יש יעדים קרובים וקלים יותר, אליהם תוכלו להגיע ללא צורך בהוצאה כספית גדולה או בנסיעה למרחקים. בישראל אפשר לטפס בגליל ובבמדבר יהודה, וגם ברמת הגולן, שם נמצא נחל זויתן, ובו מבצעי סנפלינג בנקיק השחור. יעדים פופולריים אחרים הם נחל קומראן ומערת הקולונל בהר סדום, סמוך לים המלח. יעדים קרובים אחרים נמצאים אמנם מעבר לגבול אבל נגישים בקלות, ומדובר בוואדיות ובהרים שבשטחה של ירדן. טיולים מאורגנים יוצאים מישראל דרך מעברי הגבול וכוללים גם אירוח במאהל בדואי.
תוכלו להתעמק בנושא הטיפוס בהרחבה דרך האתר של דודו יפרח, מטפס הרים מהטובים בארץ: