הסכם ממון על נכס – כל מה שחשוב לדעת
הסכם ממון על נכס משמעותו הסכם שנערך בין בני זוג, לרוב ברגע שהם עוברים להתגורר בדירה משותפת או כאשר יש בבעלות אחד מהם נכס או נכסים נוספים. נסביר בפירוט מתי ולמה מקובל לחתום על הסכם כזה ומי מסייע בכך.
מתי מקובל לחתום על הסכם מסוג זה
מאוד מקובל לחתום על הסכם ממון על נכס, במצבים שבהם רוכשים נכס אך התמורה משולמת שלא באופן שיוויוני. לדוגמא, זוג שמתחתן ולאחד מהם חסכונות שמממנים את קניית הדירה בצורה מלאה או כמעט מלאה, נהוג לחתום על ההסכם. ניתן לחתום על הסכם זה גם במקרים שבהם המשכנתא משולמת מתוך חשבונו הפרטי של אחד מבני הזוג ולא מהחשבון המשותף. כמו כן, זהו הסכם שעליו מקובל לחתום אם אחד מבני הזוג ירש דירה או אם ההורים של אחד מבני הזוג הם אלה שקנו דירה לבני הזוג או נתנו להם דירה במתנה. חשוב להדגיש כי הסכם ממון על נכס יכול להיחתם גם לגבי נכסים בנדל"ן אך גם לגבי נכסים אחרים, זכויות בעסק וזכויות ברכוש מכל סוג שהוא.
מדוע לחתום על הסכם ממון מהסוג הזה
מקובל לחתום על הסכם ממון על נכס בעזרת עורך דין, על מנת למנוע היווצרות של נסיבות שבהן תגיע תביעה לקבל חלק בדירה, מבן או בת הזוג שלמעשה לא מימנו את הרכישה. כך, במקרה של גירושין או פרידה, הדירה תישאר בבעלות הצד שרכש אותה מלכתחילה. ללא חתימה על ההסכם, עלול בית המשפט במקרים מסוימים להחליט להפעיל איזון משאבים שנראה לו מידתי. כלומר, הנכס או הדירה יחולקו שווה בשווה, גם אם מבחינה כלכלית הכנס לא נקנו באופן משותף. במילים אחרות, ההסכם מכניס וודאות בענייני שיתוף או אי שיתוף בנכסים. מידע נוסף באתר https://ganor.co.il/