כמה עולה בית אבות
לאחר שגמלה ההחלטה לעבור מהבית הפרטי לדיור עבור הגיל השלישי, בוחנים את סוגי הדיור השונים, את האפשרויות הקיימות ומה עלותה של כל אחת מהאופציות.
בתי אבות ממשלתי
מדינת ישראל היא מדינת רווחה שמשתדלת לדאוג לאזרחיה כאשר הם אינם מסוגלים לדאוג לעצמם ולשם כך מפעילה בתי אבות סיעודיים. המגורים בבית אבות סיעודי מסובסדים על ידי המדינה אם הדייר קיבל קוד של משרד הבריאות והעלות שונה בהתאם לבית האבות ורמת זכאותו של הדייר.
המדינה דואגת לצרכים הבסיסיים של האזרח, בתי אבות אלה בדרך כלל יתמקדו בשימור חייו וטיפול בבריאותו של הדייר ומאחר שדיירי המקום גם אינם צרכנים או מסוגלים ליהנות באופן פעיל, חשוב לוודא כי העובדים במקום הם אנשי מקצוע בעלי חמלה וסובלנות לגיל השלישי. להמשך קריאה בנושא בית אבות בפתח תקווה
בתי אבות של עמותות
מעבר לבתי האבות שבאחריות המדינה, ישנם בתי אבות המופעלים על ידי עמותות או ארגוני חסד שאין להם כל כוונה להרוויח מהעסק אלא לדאוג לגיל השלישי לדיור הולם לשם שמיים ולשם המטרה בלבד. לרוב בבתי אבות אלה משלבים דיור מוגן יוקרתי לצד בית אבות סיעודי.
העלות משתנה על פי המיקום, כמה אלפי שקלים לחודש ולעיתים גם תשלום של דמי כניסה.
דיור מוגן
האפשרות השלישי והאקסקלוסיבית ביותר אלו הם מתקני הדיור המוגן. עלותם יקרה ואינה מסובסדת והם אינם מקבלים דיירים במצב סיעודי. רמת החיים במתחמי הדיור המוגן גבוהה, התחרות גדולה ובהתאם לתשלום החודשי כך אפשר לקבוע את רמת הדיור המוגן שבו ירצה הדייר לבלות את ימיו. חברות הדיור המוגן מציעות שפע פעילויות תרבות ופנאי, מסעדות, שטחי ספורט ובריאות ועוד.
העלות היא כמה אלפי ₪ לחודש על פי רמת התחזוקה ודמי כניסה. מידע נוסף באתר https://neve-shalev.co.il/all-that-is-important-to-know-about-elder-care/