אם התבלינים שאתם מכירים הם רק מלח ופלפל, כדאי שתכנסו
אם יצא לכם לגשת לארון בו אמורים להיות התבלינים וכל מה שנתקלתם בו זה מלח ופלפל, הרי שאתם תהיו חייבים לרענן מעט את ארון התבלינים שלכם, אם אתם רוצים חיים מלאים יותר בטעם וכמו כן גם בריאים יותר. ממש כך, לתבלינים יש יכולות רבות ולא רק עבור בלוטות הטעם שלכם. לכן, יהיה זה חשוב אם תדעו אילו תבלינים אתם צריכים שיהיו לכם בארון התבלינים ובעיקר מתי להשתמש בהם – דבר חשוב שלומדים בקורס בישול.
צריכים עזרה? קבלו את התבלינים שהולכים להיות החברים החדשים שלכם במטבח
כמון
זהו בערך אחד התבלינים היותר נפוצים בכל רחבי העולם. משתמשים בו בהודו, מקסיקו, סין, מרוקו ועוד מנעד רחב של מדינות שפשוט אוהבים להשתמש בכמון. לכמון יש טעם מעט מפולפל וייחודי והוא בדרך כלל מגיע כזרעים שלמים. כיף להוסיף אותו לכל תבשיל בין אם זה בשר, צ'ילי, קארי ובמרקי עדות שונות.
אורגנו מיובש
בזמן שתרצו שרוב התבלינים שלכם יהיו טריים ככל שאפשר, האורגנו דווקא מוציא את כל הטוב שבו כאשר הוא מיובש. הוא הולך מצוין במרקים, רטבים, פסטות וכמובן, על פיצות. האורגנו המיובש אמנם יכול להישאר זמן רב יותר על המדף מאשר האורגנו הטרי אך גם לו יש תאריך תפוגה. כן, למרות שהוא מיובש.
קינמון
אם קינמון לא עושה לכם קונוטציה לחורף, אנחנו לא יודעים מה כן. קינמון הוא תבלין חם, שהולך מצוין עם דייסת שיבולת שועל, עוגות ועוגיות אך יכול להיות הטוויסט המדויק בתבשילי בשר שונים. ואם זה לא מספיק, אתם יכולים לקנות את הקינמון גם כמקלות ולהוסיף אותם לכוס התה החמה או לקוקטייל המפונפן שהתחשק לכם לעשות.
שומר
לא כולם מתחברים לשומר. יש כאלה שטעם השומר מזכיר להם מאוד את טעם הליקריץ. את השומר ניתן למצוא בכל צורותיו בין עם כזרעים שלמים, כאבקה וכירק עצמו. ממש כמו הכמון, גם את השומר תוכלו למצוא כמעט בכל העולם ובכל העולם נעשה בו שימוש במגוון צורות ודרכים.
אלו רק ארבעה תבלינים מתוך עולם שלם שאתם חייבים להכיר. גם לעצמכם וגם לארון התבלינים שלכם.
המידע באדיבות מכללת השף