לימודי סטיילינג – הבסיס של כל סטייליסט
בעבר אנשים יכלו לעבוד ולהצליח בהסתמך על החוש ועל הכישרונות המולדים שלהם. גם האינטואיציה הייתה נוכחת בזירה והיוותה גורם מכריע בכל מה שקשור לקבלת החלטות. אבל המציאות כיום מציבה אותנו מול מתודות מדויקות ומערכות למידה מתקדמות ביותר. בתחומים רבים יש הרבה מה ללמוד – כללים וחוקים, תהליכים ומטרות ועוד כהנה וכהנה. וזה נכון גם לתחום הסטיילינג.
נטייה אישית או לימוד מקצועי?
אם עד לפני מספר שנים הסטיילינג התבסס ברובו על טעם אישי והבנה באופנה וטרדנים, היום המציאות שונה בתכלית. ואם אדם אכן רוצה למצוא את מקומו התעסוקתי בתחום הסטיילינג, הוא חייב לצאת לדרך של למידה ורכישת אינפורמציה מקצועית. כי בדומה לכל תחום בו יש כללים ומידע גם בתחום זה יש חומר לימודי והרבה מידע שמעשיר את ארגז הכלים של הלומד, ומאפשר לו לצאת לדרך תעסוקתית יעילה ומוצלחת. אמנם יש לשים לב כי מדובר על תחום שיש בו פן אומנותי והמון עניין של טעם. ולכן לא מומלץ לכל אחד לפנות ללימודים אלו. דווקא מי שמתמצא בתחום, מי שיש לו חוש מבורך לעניין וגם אינטואיציה יוכל להצליח מאוד בלימודים ובהשתלבות בעבודה כסטייליסט או סטייליסטית.
התאמה למטרה, למראה, לתדמית
סטייליסט מתיימר לעצב ולסגנון את פריטים הלבוש בצורה מושלמת כמו שאפשר להתרשם אצל לימודי סטיילינג Tmarket. וזה אומר שיש התייחסות למספר פנים. הפן הראשון הוא התאמה של סגנון הלבוש למטרה שהוצבה. מה אני רוצה להראות? איזה רושם אני צריך להשאיר על מי שיראה אותי? הפן השני מתייחס לנתונים האישיים של האדם. הוא גבוה מידי? שמנמן? נמוך קומה? פריטי הלבוש הנבחרים ייקחו בחשבון את הנתונים הללו ויחתרו ליצור תעתועי ראיה שיתקנו במידת האפשר את הפגם החיצוני. המטרה היא להתגבר על חסרון במראה וליצור תדמית נאה ומרשימה למרות.
עבודה מקצועית של סטייליסט
כדי להצליח להשיג את המטרה הרצויה ולבחור את הפריטים המעוצבים והמתאימים פונים אנשים רבים לסטייליסט. הסטייליסט הוא זה שיודע להציב את השאלות, לכוון את הפונה למטרה ולנתונים האישיים שלו. ולהשיג את המטרה בלבוש מוצלח והתאמה מקסימלית בין הפריטים.