שימוש בנייד בנהיגה – מה אומר החוק?
הטלפונים הניידים מלווים את כולנו לכל אורך שעות היום, ויש הרבה מאוד אנשים שהטלפון מהווה עבורם כלי עבודה חשוב ובלתי נפרד בכל מקום בו הם נמצאים. כיוון שטלפונים הם כבר מזמן לא משמשים רק לצורך שיחות ושליחת הודעות, כך בהתאם נקבעו תקנות חדשות בנוגע לשימוש בנייד בזמן נהיגה. לכן אם קיבלתם דו"ח בגין שימוש בנייד בנהיגה – רצוי להיוועץ בעורך דין תעבורה במקרה שאתם מרגישים כי השימוש נעשה בצורה בטוחה וחוקית.
מה אומר החוק לגבי שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה?
על פי תקנה 28 שנחקקה בדיני התעבורה חל איסור על שימוש בטלפון בזמן הנהיגה, זאת כל עוד מדובר על רכב הנמצא בתנועה והשימוש נעשה לצורך שליחת הודעות, מיילים או החזקה של הטלפון שלא באמצעות מתקן ייעודי לכך. מדברים אלו ניתן להבין כי כל שימוש שנעשה בטלפון כשהוא מוחזק ביד בזמן נהיגה הוא אסור, אך מה ב נוגע לשימוש בטלפון כשהוא מעוגן בדיבורית?
שימוש בטלפון בדיבורית – האם החוק מתיר זאת?
דיבורית ברכב מאפשרת להציב את הטלפון מול עיני הנהג וכך למנוע ממנו לאחוז בטלפון בזמן נהיגה, אך להמשיך ולקבל מידע שוטף כמו שיחות, הודעות, התראות וכו'. כיוון שהטלפונים של היום משמשים להרבה דברים ולא רק חיוג ומענה לשיחות, החוק קובע כי ניתן להשתמש בטלפון כשהוא בדיבורית לצורך שימוש באפליקציות ניווט וכן גם מענה לשיחות – כל עוד הנהג לא אוחז את הטלפון בידיו ודעתו איננה מוסחת.
כיצד ניתן לערער על קבלת קנס בגין שימוש בנייד בנהיגה?
כפי שניתן להבין, שימוש בנייד בנהיגה אפשרי על פי תקנות מסוימות. לכן כאשר ניתן קנס לא הגיוני על שימוש בטלפון בזמן נהיגה כאשר הוא היה בדיבורית, ניתן לערער על כך בליווי של עו"ד תעבורה מומחה בתחום. למידע נוסף עורך דין תעבורה אליאס סיילס