איך אפשר להישאר יותר מ-90 יום באירופה?
מדינות רבות בעולם מגבילות תיירים וגורמים אחרים אשר מבקשים להיכנס אליהן, ומונעות מהם לשהות בשטחן מעבר לתקופת זמן מסוימת באופן רצוף. למשל, ישנן מדינות במזרח הרחוק המספקות ויזה לתקופה של חודש, שלושה חודשים, שישה חודשים או תקופות זמן אחרות. מי שמבלה בהן בתקופת זו, צריך לצאת מהמדינה בסופה ורק אז הוא יכול לחזור ולשהות בה שוב.
גם באירופה תהליך זה קיים. עבור ישראלים רבים אשר נוהגים לנפוש ביבשת במשך תקופות זמן קצרות, שבוע-שבועיים, זה פחות רלוונטי וגם פחות מוכר, אך יש ישראלים אשר עבורם זה משמעות, כאלה שצריכים שהייה באירופה מעל 3 חודשים , שכן הם מגיעים לסוף תקופת הזמן המותרת לשהייה, ואז הם צריכים למצוא דרכים כיצד להתמודד עם המצב.
במקרה של מדינות באירופה, מדובר על תקופה של 90 יום,כפי שאמנת שנגן קובעת. מדובר על אמנה בה חברות 29 מדינות, היא מאפשרת שהייה בכל אחת מהן ללא צורך באישורים מיוחדים וכן במעבר ממדינה למדינה ללא מגבלות. יחד עם זאת, כן יש מגבלת על משך זמן, אלא אם מדובר בסטודנטים, עובדים או גורמים אחרים אשר נדרשים להשתמש בויזה מיוחדת.
כיצד אפשר לשהות באירופה למעלה מ-90 יום
אופציה אחת, היא לחפש מדינות שאינן חברות באמנת שנגן, אז אפשר לשהות בהן למעלה מ-90 יום ללא שום בעיה. אופציה שנייה, היא להוציא ויזה מתאימה, דוגמא ויזת עבודה ואז התנאים והמגבלות הם אחרים.
קיימת גם אופציה לקבל ETIAS לישראלים – אשרת שהייה ארוכה יותר, תהליך שיכול להיות מאוד מורכב במדינות מסוימות, לעומת זאת, יש מדינות בהן התהליך הוא הרבה יותר קל (למשל צרפת). אופציה אחרת, היא לבדוק אפשרות לעבור אל מדינה אחרת ואז לחזור אל המדינה בה מבקשים לשהות ולבחון האם ניתן להתחיל את הספירה מחדש.