גיטרה חשמלית – איך זה עובד
נגינה היא ערך מאוד חשוב בחיים של בני האדם, וגם כאשר המבחר של כלי הנגינה לא ממש היה קיים, האדם בזמנים עתיקים כבר יצר לעצמו מיני תופים עד אשר הגיע אל היצירה של כלי נגינה מסוגים רבים כפי שקיים נכון לעכשיו. אחד מכלי הנגינה הכי פופולאריים על מבוגרים וצעירים בפרט היא הגיטרה, וזו החשמלית היא רעשנית ומיוחדת במינה.
אוהבים יותר צלילים חשמליים
ברגע בו שומעים נגינה של גיטרה חשמלית לראשונה, זה מאוד קשה לבלב אותה עם נגינה על גיטרה אקוסטית או על נגינה של גיטרה מסוג קלאסית ואפילו עם גיטרה בס. הצלילים שמופקים הם מאוד עוצמתיים כאשר בין היתר הצלילים עצמם מתעצמים עוד יותר כאשר הגיטרה מחוברת אל מגבר שמותיר את האדם בסביבה הקרובה בלתי אדיש לכל צליל בסאונד.
מי שאוהב את הצלילים האלה שיוצאים מגיטרה חשמלית חש מעין משיכה מגנטית כמעט אל הנגינה בה, והניסיון של הנגינה הוא כזה שמובל על ידי קטעי נגינה מאוד אהובים ומוכרים של מיטב נגני הגיטרה החשמלית בארץ ובכל העולם. הבולטים מבין כל אלה הם דיוויד גילמור, ג'ימי הנדריקס, בריאן מיי, פרנק זאפה וקורט קוביין. רבים מהם כבר חלפו מן העולם אבל קטעי הנגינה שלהם משמשים תלמידים שלומדים נגינה על גיטרה חשמלית עד לעצם היום הזה.
איך בנויה גיטרה חשמלית
האם גיטרה חשמלית היא כל כך שונה מגיטרה אקוסטית או כל גיטרה מדגם אחר? מה בדיוק מביא את הצלילים יוצאי הדופן הללו אל האוזניים של כולוו? הדבר למעשה תלוי בכמה גורמים, כאשר הדברים שאר ישפיעו על הצלילים של כל גיטרה חשמלית הם העץ ממנו עשויה כל גיטרה, סוג הפיקאפים שקיימים בה, והסוג של המתכת שממנה עשוי החלק שנקרא בשם "גשר". לצד כל אלה ישנן היכולות של כל נגן גיטרות, כאשר קטעים ואפקטים חדשים יכולים להתקיים כל עוד מדובר בנגן יצירתי ומוכשר. את הגיטרה מחברים אל מגבר על מנת להעצים את כל האפקטים של הנגינה, וגם כאן יש סוגים שונים של מגברים שמסייעים לשלוט על התכונות המגוונות של הצלילים שמופקים בגיטרה חשמלית.