קבוצת תקשורת בין אישית- מי צריך את זה?
חלק מהותי בהתמודדות עם חרדה חברתית אצל ילדים ובני נוער לרוב נובע מבעיה בתקשורת הבין אישית שלהם עם הסביבה שלהם. כבני אדם באופן כללי, אנחנו זקוקים לקיום של אנשים ומערכות יחסים משמעותיות בחיים שלו. לא פעם ילדים, בני נוער ואפילו אנשים בוגרים שסובלים מחרדה חברתית, בטוחים כי כולם מצליחים ליצור קשרים בקלות מלבדם. לכן, כיום ניתן למצוא קבוצות תקשורת בין אישית אשר המטרה שלהם היא לסייע לכל אדם שיש לו בעיה עם התקשורת הבין אישית שלו ובשל כך הוא סובל מחרדה חברתית, ללמוד כיצד לשפר את התקשורת הזאת ובהתאם לכך, להתנהל מבחינה חברתית בצורה טובה יותר.
כיצד אפשר לשפר תקשורת בין אישית בקבוצה ייעודית?
כיום ניתן כאמור למצוא קבוצות המציעות אפשרות לתרגל תקשורת קבוצתית בסביבה בטוחה ומוגנת. תרגול פעם בשבוע או מספר פעמים בשבוע של דינמיקה קבוצתית עם הרכב יציב של אנשים מאפשרת לבחון את דפוסי ההתקשרות של כל משתתף עם הסביבה וכן, לתרגל את התקשורת הבין אישית של כל אדם בקבוצה. בקבוצות תקשורת בין אישית ניתן לתרגל להגיד את כל שעובר לכם בראש עם כמה שפחות סינון ומחשבות מקדימות, להתאמן בלתת ביקורת לאנשים, לתת מחמאות, לקבל מחמאות, לשתף בתכנים אישיים, לנהל דיון קבוצתי, להשתתף בדיון קבוצתי ועוד. כל הנושאים הללו ועוד מרכיבים את התקשורת הבין אישית של כל אדם וככל שהוא מתנסה בה יותר כך יהיה לו קל יותר להתמודד בחיים שלו מבחינה חברתית.
כיצד בוחרים קבוצת תקשורת בין אישית?
קבוצת תקשורת בין אישית מתאימה לכל אדם, בכל גיל, שמרגיש כי התקשורת הבין אישית לו לוקה בחסר ובשל כך הוא סובל מחרדה חברתית או מקשיים שונים בתחום החברתי. כמובן שחשוב לבחור קבוצה מתאימה מבחינת הרכב האוכלוסייה, גיל המשתתפים והמלצות על מנחה הקבוצה והקבוצה עצמה. למידע בנושא חרם חברתי