איך יוצאים מהמינוס לפני שנופלים לעוני
לחיות כאשר כל הזמן יש מינוס בחשבון הבנק זו תחושה לא נעימה ומאד מעיקה, כיוון שתמיד יש חשש מנפילה לתהום. אז איך יוצאים מהמינוס?
תחשיב של ההוצאות החודשיות
יש כמה פעולות שחשוב לבצע כדי לנקוט שינוי באופן ההתנהלות הכלכלית. בשלב הראשון יש לחשב מהו סך ההוצאות הקבועות החודשיות. התחשיב כולל רכישת מזון, תשלום שכר דירה או משכנתא, ביטוחים, חשמל, ארנונה, מים וכו'. אם הכנסות מכסות את כל ההוצאות, המצב הוא מעולה.
יש לבדוק כיצד מתבצעים התשלומים, אם לדוגמה מבצעים קניה חודשית של מוצרי מזון במקום שהוא מוזל, זו דרך מצוינת לחיסכון, אך יש לשלם זאת בתשלום אחד ולא בכמה תשלומים. זאת מכיוון שבכל חודש מצטרפים תשלומים נוספים מהחיובים החודשיים ולכן בסך הכול ההוצאה החודשית הופכת לגדולה וקשה לעמוד בתשלומים הגבוהים הללו.
הוצאות מיותרות
למשפחות רבות יש הוצאות מיותרות שהן אינן נחוצות ולכן רצוי להפסיק לבצע אותן. כך רמת ההוצאות תרד והם לא יגיעו למינוס כל גבוה. בין ההוצאות המיותרות אפשר למנות קנייה של נעלים ובגדים ללא חשבון וללא צורך, בילויים לעיתים תכופות, כאשר אפשר לצמצם אותם וקנייה של מוצרים באתרי האינטרנט ובחנויות שבסופו של דבר לא משתמשים בהם ושוכחים אותם במגירה, כמו גאדג'טים למטבח.
חופשות בארץ ובחו"ל
כל אדם זקוק מדי פעם לחופשה, אך הוא יכול לאפשר זאת לעצמו רק אם המצב בחשבון הבנק מתאים לכך. אם יש מינוס, חשוב לא להגדיל אותו על ידי יציאה לחופשה, אלא לוותר על החופשה, אפשר גם בלעדיה. כך חוסכים אלפי שקלים ומקטינים את הסיכוי להסתבכות כלכלית.
כאשר ההכנסות יגדלו וההוצאות יפחתו, אפשר לצאת לחופשה זולה או יקרה וליהנות מכל דקה.
למידע נוסף על ייעוץ לכלכלת המשפחה הקליקו על הלינק